Leste om Luranetunet i Japan

En japask delegasjon med politikere var i dag på Luranetunet og fikk orientering om eldreomsorgen i Os.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Stadig flere japanske delegasjoner besøker Os for å få en orientering om arbeidet i eldreomsorgen. I dag besøkte en ny delegasjon Luranetunet.

– Vi har hatt flere japanske delegasjoner med politikere på besøk i Os kommune den senere tiden som er opptatt av arbeidet vi gjør i eldreomsorgen. I dag har vi nok en delegasjon på plass som ønsker å høre litt om hvordan vi gjør det, sier ordfører Terje Søviknes til NyttiOs.

Delegasjonen ble møtt av ordfører Terje Søviknes og Aud Winsents oppe på Luranetunet i ettermiddag hvor de fikk en orientering før de hadde en halavannens time omvisning på huset.

– Etter orientering og spørsmålsstilling, skal de få en tur rundt på huset. Vi tar de med til bassenget, en beboerleilighet og avslutter i sansehagen vår, sier Aud Winsents.

Hva er det som gjør at Os kommune har fått så mange japanske delegasjoner på besøk?

– Vi lurer litt på det samme, men er kommet til at det har med Ressursenter for Omsorgstjenester å gjøre som tidligere har spurt om å få bruke Os kommune som eksempel, sier Søviknes.

Når vi snakker med tolken til japanerne, så forteller hun at det startet med at de leste om Luranetunet i Os i avisen.

– Alle de som er her i dag har lest om dette stedet i avisen i Ibalagi i Japan, og så var det reisebyrået som anbefalte de å reise hit, sier tolken til NyttiOs.com.