Sommersnøen legger seg!

Mens regnet skyller vekk vinteren i lavlandet kommer nedbøren som snø i høyden. Det lover godt for en ny sesong med sommerski på Folgefonna.

Det har vært en spesiell vinter vi har vært i gjennom med mye snø i lavere liggende strøk og mindre snø i høyden. Dette har også Folgefonna sommerskisenter (1200 moh) fått merke, men i det siste har det skjedd positive ting.

HER FINNER DU NY BILLEDSERIE FRA FOLGEFONNA SOMMERSKISENTER!

Bergens Tidende skrev sist uke at skisenteret på Folgefonna mangler 8 meter med snø, men så ille er det ikke selv om det er mindre snø enn i fjor på denne tid.

Jan Ove. S. Johansen har hatt flere turer opp til sommerskisenteret de siste månedene for å kjøre snø inn i anlegget etterhvert som den har lagt seg. Han gleder seg over at det har lagt seg god med snø den siste uken.

– Det ligger rundt 8-9 meter med snø oppe i henget og det har kommet godt med snø den siste uken som det har regnet i lavlandet, sier Jan Ove S. Johansen som jobber for Folgefonna sommerskisenter.

Fremdeles er det en del igjen av vinteren og det som kommer ned som regn i lavlandet, legger seg som snø oppe på Folgefonna, så det kan gå mot en ny god sesong for sommerski for de som ikke har fått nok ski i vinter.

Planen er at skisenteret åpner som vanlig 1. mai.