Lunde Pedersen på pallen!

Skøytetalentet Sverre Lunde Pedersen (17) fra Os gikk inn til pallplassering i Calgary.

Sverre Lunde Pedersen har markert seg godt i sine første møter med verdenscupsirkuset. I natt fikk stortalentet smake på pallen for første gang.

Sammen med Håvard Bøkko (22) og Fredrik van der Horst (20) gikk 17-åringen fra Os inn til tredjeplass på den raske isen i Calgary.

For begge de to sistnevnte var det deres første pallplassering i verdenscupen.

Natt til søndag norsk tid perset han med hele tre sekunder på 1500 meter, og avanserte med det fra en 24. plass til en 12. plass over tidenes beste norske løpere på distansen, , melder bt.no.

Innsatsen viser at Norge for alvor kan melde seg på i medaljekampen i lagtempo under OL i Vancouver.

– Det var godt å komme i mål og se tiden. Jeg visste det var rask is, og at jeg kunne gå fort. Da var det ekstra gøy å lykkes, sa Sverre Lunde Pedersen i går.

Han kom i mål på 1.47.53. Tatt i betraktning at han har nesten tre sesonger igjen i juniorklassen, er tiden knallsterk. Statistikkguru Magne Teigen i Norges Skøyteforbund sier det slik:

– Det er nok en av de aller beste tidene som noensinne er oppnådd av en 17-åring. Det er det ingen tvil om. Håvard Bøkko var ikke under 1,50 på samme alder, sa Teigen søndag

Håper på OL-billett
Unggutten regnes som det største skøytetalentet Norge har fostret på lang tid, og imponerte også da han i Heerenveen for tre uker siden ble tidenes nest yngste nordmann som debuterte i verdenscupen.

Der gikk han en knallsterk 5000 meter og perset med fire sekunder. To dager senere var han med på å gå Norge inn til fjerdeplass på lagtempoen.

17-åringen håper på billett til Vancouver-OL i februar.

– Mine muligheter til OL er nok størst på lagtempo. Men uansett hva som skjer, er det junior-VM i mars som er sesongens hovedmål, sa Lunde Pedersen før lagtempoen.