Årets siste seilas!

Nærmere 50 båter og av disse fem fra Os hadde meldt seg til start på Nisseseilasen i helgen.

Det er Hjellestad Seilforening som står som arrangør av Nisseseilasen som er årets siste seilas i Hordaland. Det deltok båter fra hele Hordaland Seilkrets (Nordhordland – Stord) og en båt kom helt dra Haugesund for å være med.

Vær og temperatur var fin med lett skydekke og ca 6 grader. Vinden var 0 m/sek i startområdet inne på Hjellestad, så starten ble flyttet litt lenger ut mot Raunefjorden.

I den svake vinden ble løpet lagt fra start til en Bøye på nordsiden av Lerøy – Bøye syd for Tyssøyskjær – Bøye syd for Kuholmen, dette løpet ble seilt to ganger før målgang ved innseilingen til Hjellestad.

Spinnaker start og lite vind, da blir det en kamp om å komme seg i fri vind og med så mange båter på start er ikke dette lett. Da båtene rundet bøyen ved Lerøy kom det litt mer vind og resten ble en fin seilas med passe vind, og på slutten tittet også solen frem.

Løpet var på 11 nautiske mil og den raskeste båten brukte 2 timer 11 minutter og 57sekunder. Den siste båten i mål brukte 4 timer 27 minutter og 13 sekunder.

Båtene fra Os seilforening nådde ikke helt opp denne gangen, men passerte seg brukbart i de respektive klassene.

I klasse Lys 1.25 – 1.30 ble Marlin, med Hermod Opstvedt, nr 4 av 7 startende båter

I klassen med flest båter Lys 1.16 – 1.24, (17 startende båter), fikk Os båtene følgende plasseringer:
Nr. 4 Piano med Sverre Holm
Nr. 7 Tina for II med Svein Skoglund
Nr.11 Stella med Terje Eltvik
Nr. 12 Lisa med Paul Ø. Mehammer

– En fantastisk fin avslutning på en innholdsrik seilsesong for båtene i Os Seilforening, sier skipper på Tina for II, Svein Skoglund til RadiOs.no

Her finner du resultater og mange bilder