La ned grunnsteinen!

Flere hundre skuelystne fikk lørdag formiddag med seg at Per Grieg senior fikk æren av å legge ned grunnsteinen til Oseana kunst og kultursenter på Mobergsneset.

Ordfører Terje Søviknes åpnet arrangementet på Mobergsneset med å fortelle litt om bygget, fremdriften og finansieringen.

– Vi skal få hele finansieringen på plass og vi har en plan der både Staten og Hordaland fylkeskommune skal få være med å bidra, sa ordfører Terje Søviknes.

– Oseana skal ikke bare være et kulturhus for Os. Dette skal være et kulturhus for hele Vestlandet, sa han videre.

– Med den fantastiske utsikten som dette bygget får, så bør det være av både nasjonal og internasjonal interesse, sa Søviknes.

La ned grunnsteinen
Per Grieg fikk æren av å legge ned grunnsteinen som inneholdt flere rekvisitter som er relatert til Os.

– Vi har fylt denne kobberkisten med masse informasjon om utbyggingen på Mobergsneset. Men det ligger også informasjon om Os kommune, en fotobok fra Os, en plate fra Orbo and The Longshots og musikk og noter fra Glenn Erik Haugland, sa Søviknes før Per Grieg fikk legge ned grunnsteinen.

– Nå er loddet kastet, det er ingen vei tilbake. Oseana er i ferd med å bli en realitet, sa Per Grieg etter å ha lagt kobberkisten ned i gulvet på det som blir restaurantdelen på Oseana.

– Vi i Grieg Foundation er glad for at Os får et nytt kulturhus. Dette bygget skal være med på å gjøre at Os beholder sin identitet, sa Per Grieg videre.

Trakk vinner av skulptur
Under arrangementet på Mobergsneset ble det og trukket ut en vinner av en bronseskulptur som Arne Mæland har laget

– Vi har fått inn 7 millioner kroner på OKK-kampanjen. Dette er folk som har bidratt ved å kjøpe andeler eller stolseter, sa Søviknes før vinneren ble trukket ut.

Ordføreren fikk hjelp av politiet til å trekke ut  vinneren som ble Alutec AS ved Espen og Knut Jarle Aspenes.

– Denne hadde nok andre fortent mer enn oss, men vi skal forsøke å la den få en sentral plassering, sa Espen Aspenes.

Det ble og delt ut et kulturstipend fra Os kommune under markeringen på Mobergsneset. Stipendet gikk til en ung og lovende musiker fra Os som nylig ble kåret til Årets musiker.