Fikk kulturstipend på 10 000 kroner!

I november fikk hun 50 000 kroner som årets musiker. Lørdag formiddag fikk hun kulturstipendet på 10 000 i forbindelse med markeringen av at grunnsteinen til Oseana kunst- og kultursenter ble lagt ned.

Ingrid Søfteland Neset (17) imponerte stort under Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo i november hvor hun ble kåret til årets musiker. For den flotte prestasjonen ble hun belønnet med konsertoppdrag i Spania, Bodø, Egersund og Trondheim samt 50.000 kroner.

Les og: Ble årets musiker

Fikk stipend på Mobergsneset
I forbindelse med nedleggelse av grunnsteinen til Oseana kunst- og kultursenter lørdag formiddag, ble det også underholdning fra kulturskolen og utdeling av kulturstipend på 10 000 kroner som altså gikk til Ingrid Søfteland Neset.

– Det er et stor musikalsk talent vi gir kulturstipendet på 10 000 kroner til, sa ordfører Terje Søviknes il RadiOs.no.

Ingrid Søfteland Neset kvitterte for stipendet ved å fremføre Seterjentens søndag og det rørte både ordføreren og andre blant publikum.

– Jeg fikk klump i halsen når jeg hørte den flotte fremførelsen og samtig hadde blikket på Folgefonna på andre siden av fjorden, sa Søviknes.

Ingrid Søfteland Neset er den tredje i familien hjemme som får kulturstipendet. Mamma Anne Leni Sæbø og bror Marius Neset har nemlig fått det før.

Under en konsert i Fjellheim hvor hun bidro sammen med Os Musikkforening i sommer, vanket det også stipend. Da fikk hun Drømmestipend på 10 000 kroner fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.