Kloakk og maling fløt opp i havnen!

Brannvesenet fikk fredag melding om at det fløt store mengder kloakk i sjøen ved gjestebryggen. Feilen er funnet og det er grunn til å tro at det hvite er maling som er dumpet i kloakken.

Brannvesenet fikk melding i 15.30-tiden om at det fløt opp kloakk fra et rør i havnebassenget.

– Vi har sammen med politiet vært på stedet og sett. Det kan se ut som et rør kan være sprukket. Kommunalteknisk i Os kommune er informert og skal se nærmere på det, sier varabrannsjef Arne Monsen til RadiOs.no.

Kommunalteknisk fant fort ut at det ikke var et rør som var sprukket eller noe galt med pumpene i pumpestasjonen ved Essoen.

– Dette er overløp på kloakken, men det overrasker meg at det renner så mye over siden det ikke har vært veldig mye nedbør. Det bekymrer meg og veldig at det er hvitt det som kommer opp i sjøen. Jeg tenker at det kan være vannbasert maling, men dette vet jeg ikke med sikkerhet, sier Finn Harald Eliassen på kommunalteknisk i Os kommune til RadiOs.no.

– Kloakken som kommer inn her kan komme helt i fra Søfteland og det er derfor en stor jobb å finne ut hvor dette kommer fra. Vi må bare la det gå ut og så prøve å finne ut hva som egentlig skjer, sier Eliassen.

Har funnet feilen
I 17.30-tiden får RadiOs.no bekreftet at de har funnet feilen.

– Det er hovedløpet inn til pumpekummen som har gått tett. Vi holder på å stake det nå og håper vi skal klare å ordne det uten å måtte tilkalle pumpebil, sier Terje Sælen ved kommunalteknisk til RadiOs.no.

Hva med hvitfargen?

– Vi tror det er maling, men vet ikke med sikkerhet. Det er vaskelig å si hvor det kommer fra, sier Sælen.

Fra politiet i Os får vi opplyst at det er opprettet sak.

– Vi har opprettet sak og det vil bli etterforsket, sier vakthavende politibetjent til RadiOs.no.