Bunnpris vil bygge storbutikk i Solbakken!

Om ikke lenge settes det i gang arbeid med en ny Kiwi-butikk like ved krysset til Kuvågveien. Men like ved er det også en annen butikkjede som planlegger utbygging.

På andre siden av veien ved Galleri Solbakkestova er arbeidet i gang med å rydde en tomt regulert for industriformål hvor Bunnpris skal bygge en av sine nærmere 20 nye butikker i Hordaland og Rogaland.

– Vi har kjøpt en tomt i Solbakken hvor vi ønsker å bygge en ny dagligvarebutikk for folk på Halhjem og i Nore Neset-området, sier regionsjef i Bunnpris vest, Thomas Sandland til RadiOs.no.

Kan du si noe om fremdriften og planene fremover?

– Planen er å bygge en butikk på ca 1000 kvadratmeter, men vi har ikke satt noen dato for oppstart og åpning, sier Sandland.

Naboene reagerer
I nabolaget til tomten hvor Bunnpris skal bygge er det kommet en del negative reaksjoner.

Vi har fått reaksjoner fra naboene på at de ikke ønsker at eksisterende vei fra Lepsøyveien skal brukes som innkjøring til butikken og vi ser derfor nå på andre løsninger. Vi er nødt til å ha en god løsning på innkjøring til butikken klar før vi får byggeløyve, sier Sandland.

Er det slik at dere ønsker innkjøring fra Halhjemsveien?

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på dette nå siden vi er midt i en prosess. Vi har en dialog med kommunen og Statens vegvesen på hvordan vi skal løse det med veien inn og ut til butikken, sier Sandland til RadiOs.no.

Bare noen hundre meter unna Solbakken planlegges en ny Kiwi-butikk.

– Jeg er klar over at det kommer en butikk i nærheten, men det er bare en liten Kiwi-butikk. Vår filosofi er at fremtidens nærbutikk må ha et bredt og godt varesortiment og til lave priser, sier Sandland.

Er det planer om søndagsåpent når butikken står ferdig?

– Vi har per i dag ikke tenkt på søndagsåpent i den nye butikken, sier sier regionsjef i Bunnpris vest, Thomas Sandland til RadiOs.no.