Jarle Pedersen blir landsslagstrener

Jarle Pedersen fra Os ble onsdag presentert som Norges nye landslagstrener på skøyter.

Jarle Pedersen ble på en pressekonferanse onsdag presentert som ny forbundstrener i hurtigløp. Ny i trenerteamet fram mot OL i Vancouver er også Johann Olav Koss, som får rollen som assistenttrener, melder Norges Skøyteforbund.

Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stöberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann. Johan Kaggestad er Olympiatoppens ressursperson i teamet.

– Nå har vi lagt en vanskelig prosess bak oss og retter fokus mot det sportslige og prestasjonene som skal gjøres på isen, sier Jarle Pedersen til Norges Skøyteforbund på nett.

Pedersen (54) er utdannet fysioterapeut og kommer fra jobben som hovedtrener for Fana IL, hvor han har brakt frem en rekke meget lovende løpere. I tillegg har han ledet det norske juniorlaget under VM og verdenscup. Flere av løperne som har representert Norge under Pedersen i juniorklassen, er i dag på seniorlandslaget. Han var selv aktiv, og landslagsløper på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet, med blant annet 6. plass fra 500 meter i OL i Lake Placid 1980.

– Jeg tar dette som en stor utfordring. Men vi skal jobbe sammen for å få et godt samhold i laget og sørge for at vi alle drar i samme retning, sier han.

Se Jarle Pedersen sine meritter på skøyter her!

Assistent
Johann Olav Koss (41) er internasjonal leder av Right to Play. Han er en av de største utøverne norsk idrett har hatt, og vant han blant annet fire OL-gull, hvorav tre på Lillehammer 1994. Koss vil fungere som assistenttrener ut sesongen 2009/2010 og er i den perioden permittert fra sin stilling i Right to Play.

– Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Johann Olav Koss.

– Jeg håper å kunne bidra til å videreføre det sportslige fokuset løperne jobber med for kommende konkurranser og oppkjøring mot OL i Vancouver.
Torsdag reiser det norske laget til Calgary, der det neste helg er verdenscup. Spekulasjonene har gått for fullt om hvem som skulle overta etter Peter Mueller og i dag er det klart at Jarle Pedersen får jobben.