Osing kan være aktuell

Landslagstrener på skøyter Peter Mueller fikk i ettermiddag sparken. Nå kan en osing være aktuell til å ta over.

Landslagstrener på skøyter Peter Mueller fikk i ettermiddag sparken. Nå kan en osing være aktuell til å ta over.

Peter Mueller fikk sparken etter å ha sjikanert Maren Haugli under en middag i Berlin.

Forbundet mener amerikanerens oppførsel ikke er forenlig med norsk idrett.

– Vi ønsker ikke å identifisere oss med slik oppførsel, sa Vibecke Sørensen, president i skøyteforbundet under en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo mandag kveld, melder NRK.

– Trener/utøver-miljøet er helt sentralt innen toppidrett, og derfor måtte vi sette et standpunkt, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Forbundet kunne ikke gi noe klart svar på hvem som skal overta etter amerikaneren, men er sikre på at det vil komme på plass i løpet av kort tid.

– Vi er i gang med å finne en ny trener, men har ingen klar kandidat per i dag, sa Sørensen.

Landslagstrener fra Os?
NRK-kommentator Ove Eriksen mener Skøyteforbundet har gjort det eneste riktige gjennom å gi trener Peter Mueller sparken.

– Dette var som forventet, ut fra det som skjedde i Berlin, og ut fra det lille Skøyteforbundet har kommet ut med om at de tar avstand fra seksuell trakassering. Det er en vurdering om at det å ta vare på hverandre er mer viktig enn OL-medaljer. For en idrettsleder som gjør det Mueller har gjort kan i hvert fall ikke jeg være enig med. Uansett hvor flink han er, sier Eriksen til Dagbladet.

Hva med Hans Trygve Kristiansen?

– Han kan være aktuell i trenerkabalen. Jarle Pedersen fra Fana er nok mer aktuell. Han er tidligere landslagsløper og er far til et 17 år gammel stortalent som debuterte i Heerenveen for en uke siden. Han har fulgt med skøytesporten i mange år nå. Jeg ser på ham som en god kandidat.

– Det er en tillitserklæring, men jeg har ikke fått noen formell henvendelse fra skøyteforbundet, sier Jarle Pedersen til BA.

– Er du interessert i jobben om den skulle bli ledig?

– Jeg velger å vente med å kommentere dette ytterligere til forbundsstyret har behandlet saken, sier han.