Ny vei og ny brannstasjon

Denne uken kom det klare tegn på fremdrift både når det gjelder ny vei til Bergen og ny brannstasjon på Moberg.

Onsdag startet anbudskonkurransen på det som har med prosjektering å gjøre i forbindelse med ny vei mellom Svegatjørn og Rådal.

Selv om ikke finansieringen er helt på plass, så velger Statens vegvesen å sette i gang anbudsrunden på prosjekteringsarbeidet, noe som absolutt er et positivt signal når det gjelder fremdrift i forhold til ny vei. Veien mellom Svegatjørn og Rådal ligger ellers inne i Norsk Transportplan.

Et annet prosjekt som torsdag ble lagt ut på anbud er bygging av ny brannstasjon i Os.

Det skal bygges ny brannstasjon på området mellom E39 og veien som går til Os ved ytre Moberg.

– Jeg er veldig fornøyd med at prosessen er i gang og håper at en entreprenør kan bli valgt i januar/ februar neste år, sier brannsjeg Stein Gjøsund.

Brannstasjonen vil bli på ca 2 000 m2 og skal inneholde alle fasiliteter som en brannstasjon trenger. I tillegg er lokaler til sivilforsvar og arkiv for Os kommune, tilsammen ca 500 kvm, samt for legevakt ca 150 kvm.

– Vi vil få en vognhall på 500 m2 i det nye bygget og en gymnastikksal på 200 m2. Gymnastikksalen skal og kunne brukes som forsamlingslokale og skal og bli mulig å leie for andre til trening når den er ledig. Det blir ellers et undervisningsrom på 75 m2 som og skal kunne fungere som base for kommunal kriseledelse, sier Gjøsund.

– Byggetiden er satt til 1 år og jeg håper at vi kan være inne våren 2011, sier Stein Gjøsund.